Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pomalu pečená kachna

8. 4. 2012

1 kachna
1 lžíce soli
1 lžíce kmínu

Postup

Kachnu omyjeme zevnitř i zvenčí, vysušíme a z obou stran i zevnitř prosolíme. Posypeme kmínem a dáme do pekáče hřbetem nahoru. Důležitá informace je, že do pekáče nic nelijeme a nepřidáváme. Opravdu kachnu dáme do suchého pekáče. A tak, aby v něm seděla tak akorát a neměla moc místa kolem sebe.

Troubu zapneme na 120 °C a rošt dáme do spodní třetiny trouby. Kachnu přiklopíme horním dílem pekáče a pečeme asi 5 hodin. Ta moje se po pěti hodinách úplně rozpadala, takže možná 4 až 4,5 hodiny budou stačit.
Další důležité upozornění! Na kachnu nenakukujem, pekáč v žádném případě neotevíráme!!!
Po našich asi pěti hodinách pekáč otevřeme a kachna je hotová. Pokud nemá ještě dost křupavou kůrčičku, zapneme troubu na 200 °C a dopékáme dozlatova.

Volba receptu byla dokonalá. Kachna se rozpadala, byla velice šťavnatá a kůrčička dokonale křupavá. Jako přílohu jsme si dali, jak jinak, knedlík a červené zelí.