Majolková maková bábovka
Do misky a rovnou míchat:
3 celá vejce
Postupně přidávat:
1 sklenička cukru ( jen půl skleničky, v případě že budete přidávat kupovaný mák s cukrem již smíchaný)
(1 vanilkový cukr - není nutné)
1 celá majonéza (majolka) ve skle (250ml) nebo 2 malé majolky
1 sklenička studeného mléka
3 skleničky polohrubé mouky
¾ prášku do pečiva
Může se kápnout malinko slunečnicového oleje, aby bábovka nebyla suchá (není nutné).
Umíchat v hladké těsto, které se bude dobře nalévat do formy.
Přidat: předem namočené rozinky a brusinky (každého hrst), nasekané vlašské ořechy, nastrouhaná citrónová kůra, mletý mák (podle chuti).
Kdyby se těsto zdálo moc tuhé, přimíchá se ještě trochu mléka.
Nalít těsto do vysypané formy a péct na 200 °C 50-60 min – podle druhu trouby.
Pokud je bábovka na povrchu hotová a vevnitř ještě syrová, přikrýt formu alobalem a nechat dopéct.