Jdi na obsah Jdi na menu
 


Majolková maková bábovka

16. 9. 2010

Do misky a rovnou míchat:

3 celá vejce

Postupně přidávat:

1 sklenička cukru ( jen půl skleničky, v případě že budete přidávat kupovaný mák s cukrem již smíchaný)

(1 vanilkový cukr - není nutné)

1 celá majonéza (majolka) ve skle (250ml) nebo 2 malé majolky

1 sklenička studeného mléka

3 skleničky polohrubé mouky

¾ prášku do pečiva

Může se kápnout malinko slunečnicového oleje,  aby bábovka nebyla suchá (není nutné).

Umíchat v hladké těsto, které se bude dobře nalévat do formy.  

Přidat:  předem namočené rozinky a brusinky (každého hrst), nasekané vlašské ořechy, nastrouhaná citrónová kůra, mletý mák (podle chuti).

Kdyby se těsto zdálo moc tuhé, přimíchá se ještě trochu mléka.

Nalít těsto do vysypané formy a péct na 200 °C 50-60 min – podle druhu trouby.

Pokud je bábovka na povrchu  hotová a vevnitř ještě syrová, přikrýt formu alobalem a nechat dopéct.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář