Jdi na obsah Jdi na menu
 


Losos ve smetanovo sýrové omáčce s olivami

24. 1. 2010

Ingredience:
300 g lososového filetu, kelímek zakysané smetany, sáček zelenýcholiv, 100 g tvrdého sýra na strouhání, citron, olivový olej, sůl, pepř, máslo na vytření pekáčku

Příprava:
Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce. Jednotlivé kousky potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme a pokapeme citronovou šťávou.

Vytřeme pekáček máslem a v ložíme porce lososa. Dáme zapékat do předehřáté trouby na 180 C.

Připravíme si omáčku ze zakysané smetany, do které nastrouháme tvrdý sýr, přidáme napůl překrojené olivy, zakápneme citronovou šťávou a trochou láku z oliv. Touto omáčkou zalijeme zhruba po 15 minutách všechny porce lososa tak, aby byl celý pekáček ponořen do omáčky.

Necháme zapékat asi 20 minut. Podáváme s hranolkami a dobrým červeným vínem.

Ideální pro návštěvy, nevšední večeře, která se vždy povede a sklízí úspěch...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář