Losos ve smetanovo sýrové omáčce s olivami
Ingredience:
300 g lososového filetu, kelímek zakysané smetany, sáček zelenýcholiv, 100 g tvrdého sýra na strouhání, citron, olivový olej, sůl, pepř, máslo na vytření pekáčku
Příprava:
Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce. Jednotlivé kousky potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
Vytřeme pekáček máslem a v ložíme porce lososa. Dáme zapékat do předehřáté trouby na 180 C.
Připravíme si omáčku ze zakysané smetany, do které nastrouháme tvrdý sýr, přidáme napůl překrojené olivy, zakápneme citronovou šťávou a trochou láku z oliv. Touto omáčkou zalijeme zhruba po 15 minutách všechny porce lososa tak, aby byl celý pekáček ponořen do omáčky.
Necháme zapékat asi 20 minut. Podáváme s hranolkami a dobrým červeným vínem.
Ideální pro návštěvy, nevšední večeře, která se vždy povede a sklízí úspěch...